Нови 38 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност в периферните райони по ОП "Регио

Нови 38 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност в периферните райони по ОП "Регио Булфото (архив)

Започва набирането на проектни предложения по процедурата за "Енергийна ефективност в периферните райони - 2" по Приоритетна ос 2 на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 -2020. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Над 38 млн. лв., какъвто е бюджетът на процедурата, ще могат да бъдат вложени в мерки за повишаване на енергийната ефективност на публичната инфраструктура и на жилищния сектор в общините с одобрени проекти. В срок до 27 август 2018 г. за безвъзмездно финансиране могат да кандидатстват всички общини на 28-те града опорни центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система.

В проектното предложение могат да бъдат включени един или няколко обекта от жилищната и от публичната инфраструктура, като минималният размер на заявената подкрепа е 200 000 лв., а максималният 1,2 млн. лв. Дейностите трябва да са насочени към постигане най-малко клас на енергопотребление "С" в жилищния сектор, в сгради от културната, образователната и социалната инфраструктура и в сгради на държавната и общинската администрация, както и към намаляване на крайното енергийно потребление, разходите за енергия и на емисиите на парникови газове.

Пакетът документи за кандидатстване е публикуван на интернет-сайта на ОПРР, в меню: ОП "Региони в растеж", под меню: Актуални процедури и в ИСУН 2020.

Спорт

Коментари

Напиши коментар

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?