ВАС даде "зелена" светлина за най-мащабния проект на община Благоевград по ОП "Регион

  • 27 септември 2017 18:49

  • 174
  • 0
ВАС даде "зелена" светлина за най-мащабния проект на община Благоевград по ОП "Регион
© Булфото (архив)

ВАС даде "зелена" светлина за най-мащабния проект на община Благоевград по Оперативна програма /ОП/ "Региони в растеж", информира общинският пресцентър.

Днес с Решение 11177 Върховият административен съд отсъди в полза на общината и с това започват дейности по проекта "Благоустрояване на градска среда", се посочва в съобщението. От общината припомнят, че фирма "Фармвил" ЕАД, гр. София, обжалва възлагането на обществена поръчка. КЗК остави без уважение жалбата на касатора и бе открита процедура по възлагане на обществена поръчка. Това е вторият отказ на по-висша инстанция срещу фирмата, която ще трябва да заплати и разходите по самото дело.

С решението си ВАС даде "зелена" светлина за изпълнението на един от най-мащабните проекти, които община Благоевград ще реализира по ОП "Региони в растеж" за периода 2014-2020 г., заявяват от общинската управа. Неговата обща стойност е над 13 млн. лева. Сред дейностите, които включва, са обновяване и облагородяване на площад "Георги Измирлиев-Македончето", реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централната градска част между сградите на Общинска администрация - Благоевград, Регионалната здравна инспекция, сградата на Американския университет в България и хотел "Ален мак". След решението на ВАС предстои да се сключи договор с фирма-изпълнител и започване на строително-монтажните дейности.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини