Фейсбук потвърди изтичането на 200 млн. телефонни номера

  • 05 септември 2019 21:00

  • 1659
  • 0
Фейсбук потвърди изтичането на 200 млн. телефонни номера
© Getty Images/Guliver

Фейсбук потвърди излагането на около 200 млн. телефонни номера на потребители в незащитена онлайн база данни. От компанията провеждат разследване, което да установи кой е събрал и компрометирал информацията, пише Би Би Си.

Базата данни е била открита в незащитен уеб сървър, като дори не е била изискана и парола за достъп. Според информацията Фейсбук няма общо с изтичането на личните данни.

Новинарският уебсайт "ТекКрънч" се е свързал с компанията, която притежава сървъра, след което базата данни е била свалена от онлайн пространството.

Глоба за "Гугъл" и "ЮТюб" заради събирани данни на деца под 13 г.

През април 2018 г. социалната мрежа спря функция, която позволяваше на потребителите да търсят хора чрез мобилните номера. От Фейсбук заявиха, че докато е била активна, хакери са злоупотребили с услугата и са въвели милиони телефонни номера, за да открият собственика им.

От компанията, собственост на Марк Зукърбърг, подчертаха, че всеки, който не е сменил настройките си на поверителност, след като е добавил телефонния си номер, може да бъде жертва на неправомерната атака, отбелязва БТВ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини