“Фейсбук” дава 10 хил. долара на всеки хакер, който разбие криптовалутата им

  • 02 септември 2019 13:13

  • 865
  • 2
“Фейсбук” дава 10 хил. долара на всеки хакер, който разбие криптовалутата им
© Pixabay

Технологичният гигант “Фейсбук” обяви, че ще даде 10 хил. долара на всеки хакер, който успее да разбие криптовалутата им “Либра”, която скоро ще бъде достъпна на пазара, предаде “Индипендънт”, цитиран от БТВ.

Наградата беше обявена в блог пост на директора на “Либра” Майкъл Енгъл. По думите му награда ще получи всеки, който открие бъгове и нередности в новата валута.

“Когато създавахме “Либра” сигурността беше на първо място. Ако хората ще разчитат на нея за своите ежедневни финансови нужди, трябва да сме сигурни, че цялата структура и сигурна”, коментира той.

Даването на награда за откриване на бъгове е разпространена практика при технологичните компании. Кампанията на “Фейсбук” за откриване на бъгове е изплатила повече от 7,5 млн. долара откакто стартира през 2011 г.

От компанията представиха “Либра” в началото на тази година. “Фейсбук” си партнират с “ПейПал”, “Мастъркард” и “Виза”, за да направят криптовалутата си максимално достъпна за масовите потребители

Последвайте канала на

Novini.bg
865 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вашето име

2019.09.02 | 17:45

1

Цели 10 000, цял живот няма да може да ги изхарчи. Я да добавят още 1-2 нули, ще ги разцепят. Ама страх лозе пази, така хем уж има награда, хем уж няма да успеят, понеже няма да има много желаещи. Големи тарикати, ама те като ги хакнат ще приберат много повече.

2019.09.02 | 19:07

2

Хаха,че кой луд ще им ползва уж крипто валутата...Та нали транзакциите с нея ще са толкова анонимни колкото и данните на хората и всичко което правят в тая мрежа...Тоест целия свят и най вече всички заинтересовани институции ще знаят за тях и то с любезното съдействие,даже и продажба от страна на самия фейсбук! Та казано с по прости думи,който си мисли,че тая валута ще е крипто веднага да ходи да се прегледа!

Добави коментар

Водещи новини