SpaceX тества успешно прототипа си Starhopper

  • 28 август 2019 11:00

  • 722
  • 1
SpaceX тества успешно прототипа си Starhopper
© Getty Images

Компания "Спейс Екс" осъществи успешен тест на космическия си прототип "Стархопър", съобщават Ройтерс и ТАСС.

Основателят на компанията Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, публикува видео от изпитанието, извършено на новия стартов комплекс на "Спейс Екс" в Тексас. Кадрите показват как прототипът плавно се издига във въздуха, достигайки на височина около 150 метра, след което се спуска на стартовата площадка. Полетът продължава 57 секунди.

За теста "Стархопър" е бил оборудван с един двигател "Раптор", който е в процес на доразработване. В бъдеще "Спейс Екс" планира да монтира по три двигателя "Раптор" на марсианските си кораби.

След успешния тест Мъск е благодарил на служителите на компанията.

Според сайта Спейс "Стархопър" е предназначен за изпитателни суборбитални полети. В хода им ще бъдат тествани инженерни решения, които трябва да залегнат в по-големия кораб "Старшип" за полети до Луната и Марс.

Последвайте канала на

БТА
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.08.28 | 13:41

1

Цървули!!!Американците се връщат на Луната и отиват на Марс!!!До края на века,Велика Америка ще колонизира цялата Слънчева Система!!!През това време,Чебурашките ще учат китайски и ще изобретят нов метод за дестилиране на лосион за баня!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини