Астронавти на НАСА включиха електрозахранването на нов модул за скачване на МКС

  • 21 август 2019 20:40

  • 790
  • 0
Астронавти на НАСА включиха електрозахранването на нов модул за скачване на МКС
© Pixabay

Астронавтите от НАСА Ник Хейг и Андрю Морган, които днес излязоха от Международната космическа станция /МКС/ в открития космос, включиха кабелите за електрозахранване към новия модул за скачване към американския отсек "Хармъни", съобщиха световните агенции.

Работата на Хейг и Морган по време на "космическата им разходка" продължи 2 часа и 15 минути. Веднага след включването на кабелите Центърът за управление на полетите в град Хюстън извърши тестове на стиковъчните куки, осъществяващи контакт на модула за скачване с преходния шлюз. Астронавтката от НАСА Кристина Кук, която контролираше хода на работата от борда на МКС съобщи, че стиковъчните куки работят нормално.

Новият модул за скачване International Docking Adapter беше доставен на МКС от товарния кораб "Дракон". С помощта на дистанционния манипулатор "Канадарм" той беше позициониран на преходната шлюзова камера. Този възел ще даде възможност за скачването с американския сегмент на МКС на търговските космически кораби на "Боинг Си-ес-ти "Старлайнер" и на пилотирания "Дракон" на компанията "Спейс екс".

Последвайте канала на

БТА
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини