Потребителите на Инстаграм вече ще могат да сигнализират за дезинформация

  • 16 август 2019 07:20

  • 544
  • 0
Потребителите на Инстаграм вече ще могат да сигнализират за дезинформация
© Pixabay (архив)

Потребителите на Инстаграм вече ще могат да сигнализират за публикации, които според тях са дезинформация, предаде АФП, като се позова на говорителка на компанията Фейсбук, която притежава тази социална медия, наблягаща на снимките.

С няколко кликвания те ще привличат вниманието на независими проверители, които ще се заемат със случая. Тази опция се очаква да бъде на разположение за единия милиард потребители на Инстаграм до края на месеца. "Още от днес хората ще могат да ни сигнализират, ако виждат в Инстаграм публикации, които смятат за фалшиви", обяви говорителката на Фейсбук, предаде БТА. Тя подчерта, че компанията "инвестира сериозно, за да ограничи разпространението на фалшиви информации на всичките ни платформи".

Публикациите в Инстаграм, за които бъде подаден сигнал, няма да бъдат изтривани, ако не нарушават правилата на социалната мрежа, но няма да излизат при търсене.

Фейсбук бе обвинена - и призна - че не е взела на сериозно достатъчно рано опитите на руски потребители, близки до Кремъл, да повлияят на президентските избори в САЩ през 2016 г. в полза на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини