Инстаграм взема мерки срещу манията за лайкове

  • 07 август 2019 19:51

  • 871
  • 1
Инстаграм взема мерки срещу манията за лайкове
© pixabay

Социалната мрежа Instagram (Инстаграм) взема мерки срещу манията за одобрение - в някои държави лайковете са скрити.

Харесванията на снимките ни в социалните мрежи имат и конкретно приложение в сферата на маркетинга, разказва Полина, за която това е професия. „За жалост в момента лайковете са единствената достъпна измерима единица, което показва дали един инстаграм профил работи или не”, обяснява Полина пред БТВ.

Но тя е и блогър. И Инстаграм е основна социална мрежа за нея. Повечето ѝ колеги са против ограничаването на видимостта на хресванията, защото от тях зависи работата им. А тя смята, че на тях не може да се разчита.

„Измеримостта е в продажбите. Стотитна харесвания могат да бъдат купени буквално за 1 долар”, посочва тя.

А съревнованието за харесвания се превръща в психически проблем, казват психолози. "Има една ужасна зависимост от това одобрение. В един момент липсата на такова кара хората да се чувстват депресирани, тревожни, несигурни”, обяснява Жулиета Кузманска.

И този начин на живот показва липси - реални приятелства, реални пътувания, реални контакти.

В момента Инстаграм експериментира с новата система в 7 страни, сред които Италия, Канада и Австралия. Потребителите не виждат общия брой харесванията и гледания. Но все пак, ако желаят - могат да си ги преброят сами.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
871 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
к

2019.08.07 | 22:40

1

Стига търтеи. Какво точно произвежда тая дама с броените лайкове? Кой няма да може да си нахрани децата, ако няма лайкове. Измислят си 'професии' за да не работят. Като не им харесва - винаги се търсят касиерки за супермаркетите. Там няма да има проблеми с лайкове!

Добави коментар

Водещи новини