Фондът "Научни изследвания" ще представи над 130 български научни проекта

  • 03 юли 2019 08:06

  • 327
  • 0
Фондът "Научни изследвания" ще представи над 130 български научни проекта
© pixabay

Фондът "Научни изследвания" /ФНИ/ ще представи над 130 български научни проекта на мащабното отворено събитие "Седмица на бенефициентите на ФНИ", което продължава до 5 юли в София. Представянето на проектите от областта на химическите и селскостопанските науки започва днес от 9.00 часа в зала "Проф. Марин Дринов", съобщиха от пресцентъра на Академията.

ФНИ е основен национален инструмент за подпомагането на научните изследвания и за стимулирането на млади учени чрез финансирането на проекти в различни научни направления.

С тази своя функция Фондът има основна роля за развитието на науката в България. В съответствие с Националната стратегия за развитие на научните изследвания в България /2017-2030 г./ и в изпълнение на комуникационната стратегия на ФНИ, Фондът организира "Седмица на бенефициентите на ФНИ" от 1 до 5 юли в София.

Целта на форума е ръководителите на проекти от всички научни области, финансирани от ФНИ в конкурсната сесия за проекти за научни изследвания през 2017 г., да представят текущите резултати от изпълнението на първия етап на проекта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини