100 награди в играта за безопасен интернет „Дигитални скаути“ от Теленор

  • 27 май 2019 14:56

  • 312
  • 0
100 награди в играта за безопасен интернет „Дигитални скаути“ от Теленор
©

 Теленор организира играта „Дигитални скаути: На лов за забавления и знания“, посветена на темата за безопасен интернет. Тя ще се проведе на 8 юни (събота) от 10:00 до 17:00 часа в Южния парк в София. Играта е подходяща за всички деца над 7 години, които могат да се състезават сами или придружени от своите родители. За победителите в надпреварата Теленор осигурява 100 награди, като за целта участниците трябва да отговорят правилно на 10 въпроса, свързани с рисковете онлайн и начините за предотвратяването им.

За участие в играта ще е необходимо мобилното приложение „Digital Scouts“, което ще бъде достъпно в Google Play и Apple App Store в началото на юни. В него участниците ще получат инструкции, с които ще трябва да открият общо десет скрити локации в Южния парк в София. Когато открият локацията, участниците ще получават въпрос на тема безопасността в интернет.

Всички участници, отговорили успешно и на 10-те въпроса, ще получат уникален код, с който  автоматично ще бъдат включени в томбола с общо 100 награди, сред които са 5 смартфона, 5 таблета, 5 умни гривни, 5 безжични колонки и 5 комплекта слушалки.

Играта с приложението ще изисква единствено активна връзка с интернет. През целия ден в помощ на децата и техните родители ще бъде зоната за информация на Теленор и специален екип. Те ще бъдат на разположение при фонтаните на входа на Южния парк откъм бул. „Витоша“.

Целта на играта „Дигитални скаути“ е да ангажира и информира децата и техните родители по темата за опасностите в интернет и начините да се справят с тях. За целта въпросите в играта са свързани с разнообразни теми като вируси и вредно съдържание, онлайн тормоз и настройки на социални мрежи и пароли. Играта е продължение на усилията на Теленор за осигуряване на безопасен  интернет, като от 2006 г. компанията традиционно подкрепя такива инициативи. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Повече информация за играта, правилата за участие и общите условия са достъпни на www.ottebzavisi.net, както и във Facebook събитието.

Последвайте канала на

Novini.bg
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини