Facebook е премахнал 3 млрд фалшиви профила за шест месеца

  • 23 май 2019 21:37

  • 985
  • 1
Facebook е премахнал 3 млрд фалшиви профила за шест месеца
© Getty (архив)

Facebook съобщи, че е премахнал над 3 милиарда фалшиви профила от октомври до март - два пъти повече, отколкото през предишните шест месеца, предаде АП.

Това нарастване показва пред какви предизвикателства е изправена компанията в борбата с акаунти, създадени от компютри, за да разпространяват спам, фалшиви новини и други нежелателни материали.

Според Facebook повечето профили са били блокирани минути след тяхното създаване, преди някой да ги е видял или да ги е докладвал на компанията.

Социалната мрежа има 2,4 милиарда активни потребители месечно. Повечето от премахнатите акаунти не се взимат предвид в тази бройка. При все това компанията смята, че 5 процента от активните ѝ потребители на месечна база са фалшиви профили.

Последвайте канала на

БТА
985 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
паисий

2019.05.26 | 18:51

1

Според идеята на създателите си Фейсбук първоначално е социална мрежа за младите студенти с цел улесняване и разширяване на общуването помежду им. Впоследствие набира популярност и от активна студентска мрежа се превърна в подобие на махленски клюкарник. Мащаба му не може да изтрие впечатлението за медия тип биг брадър...при това доброволна...Малко или много това говори лошо за интелекта на членовете и....

Добави коментар

Водещи новини