Huawei: Oграничаването на дейността ни в САЩ няма да направи страната по-сигурна или по-силна

  • 16 май 2019 16:13

  • 693
  • 2
Huawei: Oграничаването на дейността ни в САЩ няма да направи страната по-сигурна или по-силна
© Getty Images/Guliver

От Huawei разпространиха до медиите официално становище по повод заповедта на Администрацията на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за забрана на компанията.

"Huawei е безспорен лидер в 5G технологиите. Компанията е готова и би искала да работи с правителството на САЩ за намирането на ефективни мерки за гарантиране на сигурността на продуктите. Смятаме, че ограничаването на дейността на Huawei в САЩ няма да направи страната по-сигурна или по-силна. Вместо това тези действия ще доведат до ограничаването на избора на САЩ до по-слабо развити и същевременно по-скъпи алтернативи. Това би довело до забавяне на изграждането на 5G инфраструктурата на САЩ и в крайна сметка ще навреди на интересите на американските компании и крайни потребители. Освен това, подобни необосновани ограничения нарушават правата на Huawei и повдигат други сериозни правни въпроси", се казва в становището.

 

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
693 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2019.05.16 | 16:44

1

хамериканците ни издъниха ушите с пазарни икономики, свободния пазар и незнам си какви хитрини, а като засегнат техния търговски интерес почват да реват - национална сигурност!!!! явно само те има право на национална сигурност, за всички останали важат техните правила за демокрация и пазарна икономика.

kolxo

2019.05.17 | 01:17

2

Германия направи същото още миналата година. Австралия и Нова Зеландия също. Нямаше ли рубли за надница тогава?

Добави коментар

Водещи новини