Първият робот-компаньон в света пристига у нас за Webit.Festival Europe 2019

  • 29 април 2019 10:31

  • 4179
  • 10
Първият робот-компаньон в света пристига у нас за Webit.Festival Europe 2019
©

На 14 и 15 май дигиталната столица София се превръща в портал към бъдещето. Причина за това оново е Webit.Festival Europe - най-голямото събитие за дигитални технологии, иновации и предприемачество в тази част на света.

Елате на Webit и вижте първия хуманоиден робот-компаньон, първият мастър шеф робот в кухнята, роботът, който те разбира и с когото можеш да споделяш всичко. По време на събитието ще можете да видите невероятни технологии, като летящи таксита и други невероятни машини, които ще променят из основи транспорта в градска среда.

През следващите няколко години развитието на технологии като изкуствен интелект и роботика ще промени изцяло разбиранията ни и ще постави десетки важни въпроси за това как да продължим напред като цивилизация.

На пръв поглед роботът Harmony изглежда като чат бот в тялото на кукла "Барби" с човешки размери. Ако прекарате известно време с нея обаче, несъмнено ще започнете да си задавате серия от въпроси, като например дали секс роботите няма да са нещото, което ще промени изцяло начина, по който общуваме с машините, а и едни с други.

Миналата година Forbes определи роботизираните компаньони като най-неочакваната технология, която може да промени живота ни из основи. В края на миналия век, създателите на робота с изкуствен интелект от Realbotix започват да се занимават със силиконови протези като част от кино индустрията. Над 20 години по-късно, те са готови да променят живота на хиляди хора и да създадат една напълно различна индустрия с творението си.

И докато ролята на Harmony може да се стори твърде футуристична за мнозина, то тази на машини като Furhat със сигурност ще бъде съществена част от ежедневието ни в близкото бъдеще.

Гласовите асистенти, като продукта на Amazon, Alexa, могат да бъдат изключително полезни. Но нещото, което им липсва е усещането за човешки контакт. Вероятно ще се съгласите, че човек се чувства странно, докато води разговор с поставена някъде из стаята му машина.

Furhat Robotics успяха да разрешат този проблем, като представиха своя социален робот от последно поколение. Роботът Furhat е програмиран с широк набор от анимации и е способен да прожектира върху лицето си десетки изражения, които всеки човек би разпознал.

Според компанията, изкуственият интелект в него му помага да говори, слуша и отговаря адекватно - и всичко това, докато поддържа контакт очи в очи с вас. Машината прави това чрез големия си набор от камери, сензори и стерео микрофони, които му дават усещане за обрагждащата го среда.

,,Тази година очакваме в НДК над 10 000 посетители от 115 държави. Присъединете се към нас и се докоснете до световния научен, бизнес и политически елит, докато попивате от знанията на близо 450 лектори'', заяви изпълнителният председател на Webit Foundation и посланик на добра воля по дигиталните технологии д-р Пламен Русев.

Сред топ лекторите на Webit личат имената на серийния предприемач и собствени на баскетболния отбор от НБА "Далас Мавърикс", Марк Кюбан, чието състояние се изчислява на над $4 милиарда. Изпълнителният директор на Airbus Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, вицепрезидентът на Amazon Web Services Санди Картър, старши партньорът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната търговска организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по дигитална икономика и дигитално общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и още мнозина.

Пълен списък на лекторите на Webit.Festival Europe 2019 можете да видите тук, а билети за събитието можете да закупите тук. Елате на Webit и станете свидетели на Бъдещето, което идва у нас!

Последвайте канала на

Novini.bg
4179 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2019.04.30 | 11:41

10

Да ви кажа, няма никаква разлика дали ще правите секс с тоя робот или съвременните плеймейтки/манекенки/миски/хай-лайф и прочее! Всичките пращят от силикон, хелорон, ботокс и други такива. Все едно е на пипане и чувстване! Аааа сетих се няколко разлики - робота няма да ви иска редовно големи суми пари и няма да ака в тоалетната ви!

Ядец

2019.04.30 | 07:37

9

Простаците още плюят третия пол, а то вече четвърти се задава.

kik

2019.04.30 | 06:39

8

Ako moje robotkata sama da hodi da se podmiva- kupuvam si.

Гост

2019.04.29 | 12:37

3

Да му мислят жените, ще чакат на опашка за магическия жезъл хахахаха

2019.04.29 | 22:34

7

Няма.Още преди 15 години Джъд Лоу изигра ролята на робот-жиголо.

100

2019.04.29 | 15:37

6

Леко по леко нещата отиват към своя край .

.

2019.04.29 | 15:08

5

Анатема на тези бесовщини!

доган

2019.04.29 | 11:57

1

Искам една да прилича на Курнелия за садо-мазо.

Кккккккккккккк

2019.04.29 | 14:22

4

Еваала искам и на Елена Иончева за срине в устата!

2019.04.29 | 12:14

2

Ти си пeдaл, на теб ти трябва робот-пeдepacт с облика на Бойко.

Добави коментар

Водещи новини