Роскосмос: Ръководителят на НАСА е готов да посети Русия

  • 15 януари 2019 07:52

  • 1250
  • 2
Роскосмос: Ръководителят на НАСА е готов да посети Русия
© Twitter/roscosmos

Ръководителят на американската космическа агенция НАСА Джим Брайдънстайн потвърди, че е готов да посети Русия. Той каза това в телефонен разговор с ръководителя на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин в отговор на покана в близките месеци да посети Русия, предаде ТАСС.

"В разговора Дмитрий Рогозин и Джим Брайдънстайн подчертаха, че Роскосмос и НАСА са ангажирани със съвместното проучване на космоса. Те се договориха за продължаване на сътрудничеството", заяви Роскомсос.

"Дмитрий Рогозин покани ръководителя на НАСА да посети в близките месеци Русия или Байконур, за да обсъдят лично натрупалите се въпроси. Джим Брайдънстайн потвърди своята готовност да пристигне на работно посещение", каза руската космическа агенция.

Представител на НАСА заяви, че засега не е определена дата за посещение на Брайдънстайн в Русия.

По-рано НАСА изпрати официално писмо до Роскосмос за оттегляне на покана към Рогозин да посети САЩ. В интервю за в. "Вашингтон пост" Брайдънстайн обясни, че е решил да отмени посещението на Рогозин в САЩ заради позицията на някои американски сенатори.

Рогозин е сред лицата, подложени на санкции от САЩ заради ситуацията около Украйна.

Последвайте канала на

БТА
1250 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.01.15 | 13:18

1

Цървули!!!Американците спират кранчето!!!Няма да има вече Тлъсти Американски Долари за Росавиокосмос!!!От тук нататък само Девалвирали Рускенефски Рубли,които не стават и за тоалетна хартия!!!Ура и Слава!!!

Петър

2019.01.15 | 20:24

2

Здрасти Круме ти се жив!!!

Добави коментар

Водещи новини