Марк Зукърбърг иска да опознае връзката между технологиите и обществото

  • 09 януари 2019 15:50

  • 568
  • 0
Марк Зукърбърг иска да опознае връзката между технологиите и обществото
© Getty Images/Guliver

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг има навика в началото на всяка Нова година да си постави за цел да се справи с някое предизвикателство, като например да научи китайски език или да посети всички щати в САЩ, предаде Франс прес.

Тази година той иска да опознае по-добре влиянието на технологиите на бъдещето върху обществото.

При избора на предизвикателство младият милиардер очевидно е бил повлиян от двете ужасни години за социалната мрежа Фейсбук, която е критикувана за методите си, търговските си практики и забавянето при изтриването на послания, които съдържат омраза или са лъжовни и манипулативни.

"Аз съм инженер и имам навика да реализирам идеите си, надявайки, се, че те сами ще говорят за себе си. Но като се има предвид с какво сме се захванали, това не е достатъчно", заявява той на страницата си във Фейсбук, където оповести предизвикателството пред себе си за 2019 г. - публични дебати за връзката между новите технологии и обществото, за предизвикателствата, надеждите и тревогите.

Зукърбърг ще проведе дебати със специалисти и политици. Обсъжданията ще продължат няколко седмици и ще са достъпни в Инстаграм и Фейсбук. "Ще се ангажирам публично повече, отколкото го правех досега, и ще участвам в дебати за бъдещето, за компромисите, които трябва да направим, и за посоката, в която искаме да поемем", поясни той.

Последвайте канала на

БТА
568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини