Мария Габриел: Цифровизацията е начин за обединение извън границите ни (видео)

  • 22 ноември 2018 10:56

  • 816
  • 5
Мария Габриел: Цифровизацията е начин за обединение извън границите ни (видео)
© Novini.bg

Важно е да отчитаме постиженията, които осъществяваме и които ни карат да се гордеем. Поради тази причина бих искала да поздравя Комисията за регулиране на съобщенията, че предоставя 39 електронни услуги. След 1998 година се случиха редица промени с новата либерализация на услугите, отвори се пазара на конкуренция, нови играчи влязоха на пазара, появиха се и инвестиции.

Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова в рамките на конференцията „Комуникации, резултати, свързаност“, посветена на 20-годишнина на Комисията за регулиране на съобщенията, предаде репортер на Novini.bg

,,Благодаря и на съществуващите оператори, които инвестираха в нови технологии и продължават да го правят, а това от своя страна отвори пътя за много конвергентни  услуги и мрежи. Този процес ни дава да се възползваме от предимствата на пазара'', посочи Габриел и напомни, че конкуренцията на цифровия пазар не бива да бъде възпрепятствана от свръхрегулация.

,,Българските градове са сред лидерите в ЕС по покритие на интернет. С това искам да обърна внимание на Комисията за регулиране на съобщенията, че спазва принципите на публичност, прозрачност и целесъобразност'', каза еврокомисарят.

,,Приемането на Кодекса за електронни съобщения е много важно, тъй като целта е да имаме уравновесено предложение. Затова искаме да стимулираме инвестирането в мрежи, по-високо ниво на правна сигурност за инвеститорите и не на последно място да се стимулират 5-G мрежите'', допълни Габриел.

,,Що се отнася до 5-G мрежата, нашата цел е тя да бъде пусната във всички страни от ЕС до края на 2020 година. Искаме непрекъснато 5-G покритие. Това е изключително важно, без да повтаряме грешките 4-G, разбира се. В крайна сметка Европа трябва да е конкурентноспособна'', подчерта тя.

,,Цифровизацията е начин за обединение извън границите ни. Цифровата програма е план за действие, с нея искаме да гарантираме, че гражданите от Западните Балкани също ще могат да се възползват от услугите на цифровата трансформация - това са киберсигурност, намалени цени на роуминга. В тази връзка ни предстои важна среща през декември в Прага с регулаторите от Западните Балкани'', заключи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

След официалното си изявление българският еврокомисар коментира пред журналисти мигрантската криза през последните години.

,,Надявам се държавите-членки от ЕС да са извлекли своите поуки от мигрантската криза от 2015 година и да се води обща политика по въпроса, защото е факт, че никоя страна не може да се справи с този феномен'', обясни Габриел и добави, че изключително важна е работата на ФРОНТЕКС, които разполагат вече и с повече служители.

Според нея трябва да се поддържа и връзка с трети страни при военни конфликти, за да може при прекратяване на военните действия избягалите от войната да се приберат по домовете си.

,,Комисията за регулиране на съобщенията извоюва своята независимост, както от нормативни, така и от институционални зависимости. За 20 години успя да създаде един наистина огромен професионален капацитет'', допълни министърът на съобщенията и транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

,,Ролята на регулатора е да насърчи конкуренцията в тази индустрия, като всичко трябва да е в полза на потребителите и на добра цена'', каза още Желязков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
816 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.11.25 | 18:59

5

аман от тъпизми

Дигитална мара

2018.11.25 | 11:58

4

Отвърза се! Направо да скачаме на 8-G - G не е стандарт моме, а ГЕНЕРАЦИЯ! Все още няма изработен общ стандарт.
У нас има само циганизация!

бай уй

2018.11.24 | 15:35

3

дълговрато тъпоумно грозно човекоподобно

ай сиктир!

2018.11.22 | 15:57

2

Тая защо не се самозастреля! Хората няма какво да ядат и с какво да си платят лекарствата,а тя обикаля из Европата за сметка на данъкоплатеца и като папагал непрекъснато повтаря: "Цифровизация,та цифровизация!"

2018.11.22 | 12:22

1

Цифровизация, цифровизация
Диско, диско Партизани!

Добави коментар

Водещи новини