Фандъкова: София се утвърди като регионален център на информационните технологии (видео)

  • 15 ноември 2018 10:08

  • 618
  • 0
Фандъкова: София се утвърди като регионален център на информационните технологии (видео)
© Novini.bg

Съвременните технологии ни позволяват да имаме повече и по-бързи отговори, чрез тях ние създаваме възможности и решаваме реални проблеми. За мен е удоволствие да споделя, че София се утвърди като регионален център на комуникационните и информационните технологии, в които са заети над 40 хил. души.

Това заяви столичния градоначалник Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при откриването на четвъртото издание на Startup Europe Summit, чийто домакин е София, предаде репортер на Novini.bg.

,,Информационните технологии са сред най-бързо развиващата се индустрия в нашия град. Неслучайно София е на 2-ро място в класацията "Градове на бъдещето" в категорията "Големи градове на бъдещето'', посочи Фандъкова.

Кметът на София допълни, че Столична община подкрепя различни механизми, свързани със стартъпи на територията на столицата.

,,Вече имаме 20 подадени проекта, като в началото на следващата година ще бъдат одобрени първите'', отбеляза Фандъкова.

,,Двата най-съществени фактора за развитието на този тип технологии са младите и образовани хора и инвестициите в публичната инфраструктура. Затова разчитаме на вашите идеи как да подкрепяме кампаниите. За градската мобилност също очакваме вашите идеи. Защото благодарение на идеите ние променяме нашите градове и региони'', завърши Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Владимир Василев
618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини