НАСА откри живот на планета-джудже?

  • 18 юни 2018 09:10

  • 9926
  • 3
НАСА откри живот на планета-джудже?
© pixabay

Планетата-джудже Церера може да се окаже по-подходяща за живот от очакваното, съобщава БНР.

Анализи на информацията от космическия апарат на НАСА "Доун" показват, че откритият по-рано на повърхността на планетата-джудже органичен материал може да съдържа много повече съединения на базата на въглерода, отколкото беше изчислено. Макар това да не означава, че планетата-джудже е обитаема, откритието хвърля светлина върху "потенциала за живот" на Церера.

"Това изследване показва, че резултатите може да са съвсем различни, в зависимост от вида на органичния материал, използван за сравнение или тълкуване на данните за Церера", каза Хана Каплан, ръководител на изследването от университета Браун.Според нея този извод е важен не само при проучването Церера, но и при останалите мисии, които ще изследват астероиди с потенциал за органичен материал.

Органичният материал е съществена съставка за наличието на живот. Учените обявиха, че са го открили на планетата-джудже миналата година.Този материал може да се синтезира и чрез небиологични процеси. Как обаче той се е появил на планетата-джудже Церера, засега остава загадка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9926 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
shveik

2018.06.19 | 10:21

3
това сигурно е космическа македония

2018.06.19 | 09:34

2
АКО ИЗПРАТИМ ТИКВУН И МАЛОУМНИЯТ ФИЗКУЛТУРНИК ТАМ,ЖИВОТ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА .ТЕЗИ ДВАМАТА ЩЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА.
Червен ПедеРуски Гъзомийник-Русофил

2018.06.18 | 10:16

1
много ме е яд...

Добави коментар

Водещи новини