Нов начин за комуникация със S Pen и Galaxy Note8

  • 07 септември 2017 11:31

  • 1926
  • 0
Нов начин за комуникация със S Pen и Galaxy Note8
© Samsung

От своя старт, S Pen е определящата характеристика на серията Note, помагайки на потребителите да отключват нови и уникални начини на взаимодействие с техните устройства и техните близки.

Сега, с Galaxy Note8 и S Pen вие можете да правите още повече неща. С внедряването на функцията Live Message, подобрените възможности на Screen Off Memo и Translate, усъвършенстваният S Pen позволява на потребителите да се изразяват по начин, който обикновените стилуси не предлагат, съобщават от компанията.

Изрази себе си с GIF

В един свят, където комуникацията "лице в лице" се случва все по-рядко, новата функция Live Message на Galaxy Note8 обединява емоционалните характеристики на ръкописните бележки с дигиталните инструменти, за да ни предостави нови възможности за свързване и общуване.

Чрез просто натискане на бутона с форма на сърце на клавиатурата или активиране на Air Command режима, потребителите могат да пишат анимирани съобщения, да създават живи емотикони или да използват различни ефекти на стилуса като Sparkle, Glow и Ink, за да добавят творческото забавление в техните снимки.

След това те могат да вдъхнат живот на творбите си и ги споделят като анимиран GIF с продължителност до 15 секунди с помощта на различни приложения за социални медии и съобщения, които поддържат Animated GIF (AGIF) файлове, като Facebook Messenger, WhatsApp и Snapchat. GIF файловете могат да бъдат съхранявани в приложението Gallery и използвани отново като персонализирани емотикони.

По същия начин функцията Smart Select на S Pen може да се използва за заснемане на избрани кадри от видеоклипове, които след това могат да бъдат конвертирани и споделени като анимиран GIF.

По-лесно писане на бележки, дори когато екранът е изключен

Вероятно една от най-обичаните функции на потребителите на Note е екранната бележка, която им позволява лесно да създават и запазват бележки и напомняния на Always On Display. По същия начин, по който те могат да напишат бележка върху лепкава бележка, потребителите могат да напишат съобщения директно на дисплея, след като активират функцията, като премахнат S Pen от устройството.

Новото във функцията Screen off memo на Galaxy Note8 е способността да създавате до 100 страници бележки, както и да редактирате бележките, "прикачени" на Always on Display. Бележките се съхраняват в приложението Samsung Notes.

Моментални преводи

S-Pen използва технология за електромагнитен резонанс (EMR), така че дисплеят може да го разпознае дори когато не е в пряк контакт с устройството. Всъщност S Pen може да бъде засечен от Galaxy Note8 от разстояние до 14 мм. Когато се намира на това определено разстояние от дисплея, неговите възможности за задържане на курсора позволяват редица функции.

Едната е подобрената функция Translate. Чрез просто накланяне на S Pen над текста, който трябва да бъде преведен, потребителите могат да превеждат думи на до 71 езика, включително думи, форматирани като изображения и разпознати от технологията за оптично разпознаване на символи (OCR).

С възможност да разпознава пунктуационни знаци, функцията може вече да превежда цели изречения ***, когато потребителите го изискват. Освен това, S Pen може да преобразува мерни единици и чуждестранни валути.

PENUP – Оцветявай без ограничения

Независимо дали искат да се отърсят от стреса или да предизвикат своята креативност, потребителите могат да използват разнообразната колекция от четки и ефекти на S Pen, за да се насладят на дигитално рисуване и скициране. След това те могат да споделят собствените си дигитални творби върху предварително инсталираното приложение PENUP с глобална общност от повече от 2,7 милиона потребители.

Сред последните подобрения на приложението е дигиталната книга за оцветяване с над 200 различни варианта за оцветяване.

Първокачествен хардуер

S Pen на Galaxy Note8 е дълъг 108 мм и тежи само 2,8 грама. С 0.7мм гумен връх, ниво на чувствителност при налягане от 4,096 и възможност за промяна на четките, подобреният S Pen осигурява изключителна прецизност и мощност да възпроизведе лекотата и точността на истинската писалка. Това позволява по-удобно и интуитивно водене на бележки , както и рисуване.

Както Galaxy Note8, така и S Pen разполага с IP68 сертификат за водо и прахоустойчивост, което означава, че може да се използва винаги когато и където получиш вдъхновение. Той също така работи без батерия, не се нуждае от зареждане и се съхранява в самия телефон, което го прави лесно достъпен по всяко време.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини