Неповторим във всяка роля – това е новият Volkswagen T-Cross

  • 20 април 2019 19:22

  • 3424
  • 0
Неповторим във всяка роля – това е новият Volkswagen T-Cross
©

T-Cross е свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата на бранда Volkswagen. С дължината си от 4,11 метра градският crossover модел превъзхожда Polo с 54 мм на дължина, а височината на каросерията му е със 138 мм по-голяма и достига 1,58 метра. Моделът демонстрира множество нови стандарти в своя клас, като дори базовата версия на практика не оставя неизпълними желания по отношение на практичността, безопасността и комуникационната свързаност. В допълнение към това, моделът се отличава с гама от разнообразни комбинации по отношение на дизайна и осигурява много богати възможности за по-нататъшно индивидуално оформление.

Динамичен и икономичен трицилиндров двигател

Най-малкиятпредставител на SUVгамата на Volkswagen се задвижваот трицилиндров бензинов двигателс работен обем 1.0 литра, с максимална мощност85 кВт/ 115 к.с.и start-stopсистема.

Бензиновиятдвигателсе приближава до съвършенството благодарение на 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с двасъединителя. Последнатапредлагасерийнодва режима на шофиране -„Normal“ и „Sport“.Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а максималнатаскорост достига193 км/ч. Тозитрицилиндров двигател консумира едва4,9 литра бензин95Нна 100 километра.

Дизеловият двигател на модела - 1.6 TDI, има максимална мощност 70 кВт/95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степеннапредавателна кутияс двоен съединител (DSG)и start-stopсистема.

Последно поколение системи за асистенция на водача

Новиятмодел предлага съвременни системи за асистенция,способни да гарантираткомфортно и безопасно шофиране по всяко време. Най-малкият SUV на Volkwagen е оборудван с пълна гамамеркиза безопасност, които доскоро бяхазапазенпериметър само на по-големитеавтомобилиот горните класове и това го прави един от най-безопасните SUV моделив неговияклас. В допълнение към отличните конструктивни мерки за пасивна безопасност на каросерията присблъсък и образцоватазащита на пътниците, новият моделразполагаи сизключително богатагама отелектроннисистеми заасистенцияна водача, създадени за намаляване на рискаот сблъсък още при възникване на предпоставките за него, както и за допълнително повишаване на комфортапри шофиране. Те включват система за наблюдение на зоната пред атомобилаFront Assist с функции за разпознаване на пешеходци Pedestrian Monitoring и аварийно спиране в условия на градско движениеCity Emergency Brake, система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движениеLane Assist, асистент при потегляне на наклон Hill Start Assist, проактивна система за защита на пътниците и система за асистенцияи предупреждение за опасност в „сляпата” зона от полезрението на водача припромяна на лентатана движениеBlind Spot Detectionс вграден асистент за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist. Всичко това е включено в стандартното оборудване, а системата за предупреждение на водачаDriver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подпомагане на паркиранетоPark Assistсе предлагат като опции.

Интуитивна свързаност

T-Cross осигурява на взискателните клиенти най-високоравнище на свързаност с глобалната мрежа и околния свят. Управлението и персонализирането на функциите на бордае извънредно лесно и интуитивно.Оптималнавръзка и достатъчно енергия за смартфоните в автомобила осигуряват до четири USB порта исистемата за безжично индуктивно зареждане. Приложението Volkswagen Connect изпълнява ролята наличен асистент вавтомобила иулеснява многоживота в компанията наT-Cross. Тоосигурява връзката на водача с автомобила и при поискванего информира за състоянието на превозното средство,извършените пътувания и стила на шофиране. За да се възползваот изключителните предимства на тази система, водачът се нуждае само от три неща - смартфон, приложението Volkswagen Connect(което може да се изтегли безплатно от App Store или Google Play) и T-Cross, който се доставя със стандартно инсталиран Volkswagen Connect DataPlug. Приложението и DataPlug са свързани безжично чрезВluetooth. Разбира се, цялата връзка се кодира (End-to-endencryption)от съображения за сигурност на данните, осигурявайкизащита кактонатехниката, така и личнитеданнина потребителите. Volkswagen Connect предлага изобилие от интелигентни средстваза достъп доважна информация,наременнапомощ или просто развлеченияпо време на път.

Забележителен, независим външен дизайн

Стилистиката на новия T-Cross еизраз на независимост, съчетана с фамилнапринадлежност. Външният вид се определя от внушителните форми напредниякапак, широкатарадиаторна решетка с вградени в нея предни светлини ихарактернитехоризонтални линии в страничния силует. Мускулестите „рамене” на каросерията подчертаватмощното излъчване, а новатасветлоотразителналента, преминаващахоризонтално през цялатазадначаств черна рамкаувеличава визуално широчината на новия модел. T-Cross осигурявалесен достъпдо купетосъс своите четири големи врати – едно от основните предимства на модулнатаплатформа за напречно разположени двигатели МEB, която позволява задвижващияпреден мост да бъде разположено много по-напред в каросериятана автомобила. Дългото2,55метра междуосно разстояние е в основата напросторнияинтериор с много свободно пространство за до петима пътници, а капацитетът на багажното отделение е между 385 и 455 литра. Благодарение на сгъваемата задна седалка, T-Cross може да се трансформира в малък ван с равен под на багажникаи до 1281 литра товаренобем.

Практичен игъвкав интериор

Благодарение на високата позиция на седалките, водачът може да разчита на отлична видимост, а пътниците се радват на превъзходнагледка. Човекът зад волана и неговият спътник отпредса настаненина 597 милиметранад пътя, а седалката за пътниците отзад е на височина652 милиметра.Като цяло просторният интериор създава упътниците усещането, че пътуватв по-голям автомобил. Освен това вътрешното пространство дава възможност за трансформация и адаптация към различниизискванияи приложения, а процесът е изключително гъвкав, бърз и лесен.Изключителнатагъвкавост се гради върху елементи катозаднатаседалка, която може да се измества надлъжно в диапазон от14 сантиметра и по този начинможе да спомогне за увеличаване напространството за краката на пътниците навтория редместаили наобема на багажното пространство в зависимост от конкретната нужда. Допълнителна гъвкавост предлага иоблегалкатана задната седалка, която може да бъде разделена в отношение60:40 и напълно или частично сгъната за увеличаване на товарния капацитет. И не на последно място по важност -T-Crossможе да се поръча и със сгъваема облегалка напредната пътническа седалка, която в комбинация сасиметричноразделенатазадна седалкаосигурявадостатъчно място за транспортиране дори намного дълги предмети.

Допълнителни пакети оборудване

Оборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано с помощта наняколко привлекателни специални пакети.Базовиятвариантна моделасе предлагастандартнос бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалкас възможност за трансформации, регулируема по височина седалка на водача, ограничител на скоростта и система за защита на пешеходци. Следващото ниво на оборудване е Life. В допълнение към основните характеристики, то включва мултифункционален волан, сензори за паркиране Park Distance Control отпред и отзад, климатична инсталация, регулируема по височина седалкана пътника отпред спрактично чекмедже под седалкатаи 16-цоловиалуминиеви джанти. На трето ниво е Style, чието оборудване включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предниседалки Sport/Comfort,индиректно вътрешноосветление,автоматична климатична инсталация Climatronic и 17-цоловиалуминиеви джанти. Освен всичко това Volkswagen предлага и допълнителнидизайнерски пакетипри нива наоборудване Life и Style, които включватизключителните текстилни материи Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoiseна тапицериите наседалките.За тези две нива наоборудванесе предлагат и екстериорни и интериорни пакети R-line.

Последвайте канала на

Novini.bg
3424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини