"Фолксваген" сключи сделка с Китай за 9 млрд. долара

  • 06 ноември 2018 11:10

  • 1580
  • 0
"Фолксваген" сключи сделка с Китай за 9 млрд. долара
© Getty Images/Guliver

Volkswagen AG обяви във вторник, че е подписала меморандум за сътрудничество с FAW-Volkswagen Automotive Co., според който китайското съвместно предприятие ще внася автомобили и части за тях за обща стойност около 62 милиарда юана (8,97 милиарда американски долара), съобщава агенция MarketWatch.

Германският автомобилен производител заяви, че сделката за внос е подписана по време на Китайското международно импортно изложение (CIIE) в Шанхай, което стартира между 5 и 10 ноември и което се очаква да привлече хиляди чуждестранни компании заедно с китайски купувачи, за да демонстрира потенциала за внос на втората по големина икономика в света в момент, когато Китай продължава да бъде въвлечен в търговска война със Съединените щати.

"С меморандума демонстрираме нашата увереност в по-нататъшния солиден растеж на автомобилния пазар в Китай", посочи Йохем Хайцман, който е главен изпълнителен директор на Volkswagen Group China.

Трябва да се има предвид, че FAW-Volkswagen Automotive е съвместно предприятие на Volkswagen с китайската компания FAW Car Co. Ltd, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини