Фолксваген отваря три нови завода в Китай

  • 29 май 2018 10:10

  • 3825
  • 1
Фолксваген отваря три нови завода в Китай
© Getty Images/Guliver

Компанията "Фолксваген" обяви, че ще отвори три нови фабрики в Китай със своя местен партньори в лицето на FAW Group през следващите няколко месеца. Това представлява важна стъпка за увеличаване на усилията на германския гигант за поддържане на неговото лидерство на най-големия автомобилен производител в света, съобщава агенция MarketWatch, цитирана от БНР.

Водещият производител на автомобили заяви, че открива нови производствени обекти в Циндао, Тянцзин и Фошан, които ще подкрепят производството на спортни автомобили и производството на електрически автомобили - най-бързо развиващите се сегменти от китайския автомобилен пазар.

"След рекордните продажби за първото тримесечие на настоящата година, компанията очаква по-нататъшен ръст на пазара на пътнически автомобили с между 4% и 5%", отбеляза Йохем Хейзман, който  е главен изпълнителен директор на Volkswagen China, допълвайки, че китайският автомобилен пазар продължава да расте бързо.

"Фолксваген" е сред производителите на автомобили, които разширяват производството на спортни и електрически автомобили в Китай дори в момент, когато властите в Пекин обявиха, че ще улеснят достъпа до вътрешния пазара чрез намаляване на тарифите за внос. Трябва да се има предвид, че германската компания успя да увеличи продажбите си в Китай с 13,4% през първото тримесечие на годината, достигайки 1,01 милиона броя, главно с помощта на производството на модели в рамките на своите две местни съвместни предприятия.

Фабриката в Циндао отворя врати още тази седмица, предприятието в град Фошан ще отвори през юни, а съоръжението на "Фолксваген" в Тянцзин - през август.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ехааа

2018.05.29 | 10:52

1
Производството на немски автомобили е единствения начин да се намали населението на Китай

Добави коментар

Водещи новини