Новото Volvo S60 ще се предлага без дизелов двигател

  • 17 май 2018 14:30

  • 3318
  • 0
Новото Volvo S60 ще се предлага без дизелов двигател
© Volvo

Новото Volvo S60, чиято световна премиера ще се състои до няколко седмици, ще се предлага на пазара без дизелов двигател като част от политиката на шведския бранд и голяма част от автомобилните производители за по-чиста среда без двигатели с вътрешно горене. Очакваният седан ще бъде първият автомобил на Volvo без опция за дизелов двигател.

Автомобилът е базиран на собствената платформа Scalable Product Architecture (SPA) и ще бъде предлаган с 4-цилиндрови бензинови Drive-E двигатели, както и с две plug-in хибридни версии. Електрическите версии ще бъдат представени догодина. Те ще са задвижвани с T6 Twin AWD и T8 Twin AWD двигатели със съответно 340 кс и 390 кс и 639 Нм въртящ момент.

"Бъдещето ни е електрическо и ние спираме с развитието на нови поколения дизелови двигатели. Новото S60 представлява следващата стъпка от стратегията ни", заяви изпълнителният директор на Volvo Хакан Самуелсон. Той описа желанието на компанията поне 50% от продажбите на нови автомобили до 2025 година да бъдат от електрическия сегмент като "най-усилената стратегия за електрификация в автомобилната индустрия".



Самото Volvo S60 ще бъде произвеждано в напълно нова фабрика на Volvo в Чарлстън, Южна Каролина. От там ще излизат автомобилите както за Щатите, така и за Европа. За момента това е единственият производствен център на Volvo S60.

Последвайте канала на

Антония Симова
3318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини