Как се промени Volkswagen Jetta за 40 години? (видео)

  • 28 април 2018 10:14

  • 23291
  • 0
Как се промени Volkswagen Jetta за 40 години? (видео)
© gettyimages

Volkswagen представиха изцяло нова Jetta за 2019 година – лесна за управление, умна, тиха и практична.

Това е седмото поколение на компактния седан и за да наблегне на редицата подобрения в нея за изминалите четири десетилетия немският автомобилен гигант сравни най-новия модел с оригиналната Jetta.

Моделът е представен в САЩ през 1980 година, стъпвайки, разбира се, върху Golf. Jetta обаче полага основите на нов сегмент от автомобилната индустрия, в който Volkswagen навлиза. През 80-те години на миналия век са предлагани както с две, така и с четири врати. Красавицата е шестият автомобил в продуктовата гама на компанията от Волфсбург за 1980-а, заедно с Rabbit, Dasher, Scirocco, Vanagon и първия пикап.

Новата Jetta взаимства най-здравословните характеристики от тази преди почти половин век. Когато дебютира, моделът притежава 1.6-литров бензинов двигател, а единствената опция е била тристепенна трансмисия срещу автоматична осемстепенна трансмисия, стъкления покрив, климатика, затъмнените стъкла и алуминиевите колела в усъвършенстваната Jetta, представена преди дни на автомобилното изложение в Пекин.

Бърз поглед в 39-годишното автомобилно развитие показва, че новата Jetta е по-голяма във всеки възможен екстериорен аспект.

Последвайте канала на

Антония Симова
23291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини